Meniu
Your Cart

Întrebări și Răspunsuri

Care este diferența dintre Pre Gara Endurance și Pre Gara Dynamic?

  •  Pre Gara Endurance și Pre Gara Dynamic au fost dezvoltate pentru a avea o versiune de energie diferită. 
    În special, Pre Gara Endurance conține mai mulți nutrienți mai specifici pentru activitățile de anduranță și maltodextrina cu lanț lung, care sunt foarte utile în activitățile de anduranță.
    Pre Gara Dynamic, dimpotrivă, conține nutrienți care sunt mai utili în timpul exercițiilor pe termen scurt, de mare intensitate, împreună cu carbohidrații cu lanț mai scurt pentru a oferi o eliberare mai rapidă de energie. 

Protein XTR poate fi luată înainte de o cursă?

  • Protein XTR poate fi o soluție excelentă pentru a îmbogăți micul dejun înainte de cursă. Proteinele stabilizeaza glicemia si ofera o alimentatie corespunzatoare si pentru muschii care vor face exercitii intense. Alternativ, XTR (sau SPR) este o alegere perfectă pentru o gustare proteică după exerciții fizice. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat atunci când nu de formare, dacă sunteți de a începe un program pentru a sprijini muschii sau o dieta specifica pentru scopuri sportive. 

Pentru ce se utilizează glutamina?

  • Tesutul muscular este compus din aproximativ 65% din glutamina, pe care muschii o folosesc pentru a produce energie si a salva depozitele de glicogen atunci cand activitatea fizica devine din ce in ce mai intensa. Deoarece glutamina face parte din țesutul muscular, prin urmare, din masa corporală slabă, este utilă pentru sportivi pentru a susține mușchii și a contribui la faza de recuperare. 

Ce sunt B.C.A.A.?

  • B.C.A.A. (aminoacizi cu lanț ramificat) sunt aminoacizii Leucina, Izoleucina și Valina. B.C.A.A. au mai multe caracteristici importante: sunt absorbite direct de țesutul muscular, sunt capabile să încetinească catabolismul, să stimuleze anabolismul și, pe lângă această funcție plastică, au și o funcție pro-energetică. 

Ce este acidul lactic?

  • Acidul lactic este un compus anorganic produs de organismul uman atunci când mușchii lucrează în condiții cu conținut scăzut de oxigen, adică atunci când exercițiile fizice sunt foarte intense și mușchii lucrează deasupra pragului anaerob ventilator. Acest compus, derivat din glicoliza în condiții anaerobe, modifică aciditatea celulelor musculare și, atunci când este produs la rate foarte mari, poate fi un obstacol în calea funcționării mușchilor și poate provoca durere sau chiar crampe. De îndată ce intensitatea exercițiilor scade, acidul lactic este reutilizat: acest compus este metabolizat din nou și transformat în energie destul de repede. 

Care sunt efectele și limitele cofeinei?

  • Cofeina este un alcaloid natural, care poate fi găsit în unele plante, cum ar fi cafea, cacao și ceai.  Acesta este clasificat ca un stimulent și eficacitatea sa este dovedită de numeroase studii importante.  Cofeina este absorbită în stomac și de acolo intră rapid în toate fluidele corpului. Cel mai cunoscut efect al cafeinei asupra sportivilor este capacitatea de a întârzia temporar senzația de oboseală. În 2003, cofeina a fost eliminată din lista interzisă WADA. În ceea ce privește proprietățile "legendare" ale cafeinei, este important să spunem că până acum nu există dovezi științifice care să arate că cofeina poate provoca dependență sau poate crește riscul de boli cardiovasculare. Comunitatea științifică pare să fie de acord că un consum moderat de cafeină (în termen de 300 mg/zi) nu provoacă nici un risc de sănătate.

Ce ar trebui să am pentru micul dejun înainte de cursă?

  • Nevoile nutriționale ale sportivilor, prin urmare, și tipul de mic dejun pe care ar trebui să îl aibă, depind de mai mulți factori, nu în ultimul rând de tipul de sport pe care îl joacă.
    Cu toate acestea, nu este recomandabil să vă schimbați dramatic obiceiurile nutriționale doar pentru ziua cursei. O mulțime de sportivi de anduranță (maraton, ciclism etc.) în ziua cursei mănâncă de obicei de trei ori (dacă nu de patru ori) mai mult decât ceea ce au în mod normal pentru micul dejun: acest lucru ar putea fi foarte stresant pentru organism, care este obișnuit cu alte tipuri (și cantitate) de alimente.
    Iată două sfaturi utile pentru un mic dejun bun înainte de cursă:
    - respectați calendarul corect: cel mai important lucru despre micul dejun înainte de cursă este calendarul. Ar trebui să evitați să mâncați prea mult prea aproape de începutul cursei, când stomacul ar trebui să fie deja gol. De obicei, ar trebui să luați micul dejun cu cel puțin 1 oră și 30 de minute înainte de începerea competiției; 
    - au o masă echilibrată și deja încercată: un mic dejun bun înainte de cursă ar trebui să includă carbohidrați, proteine, grăsimi și o cantitate bună de fibre dietetice.  Există diverse opțiuni pentru un mic dejun echilibrat, de la lapte / iaurt cu cereale și un fruct, la o ceașcă de ceai cu biscuiți și un suc de fructe sau la o pâine integrală de grâu cu mezeluri. Orice ai alege să ai pentru micul dejun înainte de cursă, ar trebui să încerci aceste alimente în avans pentru a preveni problemele digestive.